Kip cola van Celesta
-
- Site Admin
- Berichten: 1873
- Lid geworden op: 18-05-2015 15:12
Kip cola van Celesta
Het recept is van Celesta maar omdat ik er zo enthousiast over ben wil ik het jullie niet onthouden.
Ik wil Celes in ieder geval heel erg bedanken voor het delen haha. Ik heb werkelijk waar ervan gesmuld! Zonder overdrijven.
Ow Celes, ik heb het in eigen woorden overgetypt een keer, maak het is nog hetzelfde recept hoor!
Ingrediënten :
1 blikje cola
2 kipfilets
4 eetlepels zoete sojasaus
knoflookpoeder naar smaak
olie om in te bakken
maïzena
Bereiden :
1. Snij de kip in stukjes.
2. Doe wat olie in de pan en voeg meteen de kip en de sojasaus toe. Snij onderstukken een ui in halve ringen.
3. Voeg na een tijdje bakken ook de knoflookpoeder toe en wat peper en zout en bak ook de uien even mee.
4. Als de saus een beetje bubbelt voeg je het blikje cola toe. Zorg dat het vuur niet te hoog staat.
5. Laat de kip een tijdje sudderen.
6. Als er nog teveel vocht is dan kun je een klein beetje maïzena toevoegen (10 gram op 2 eetlepels water) tot je een goede dikke saus hebt.
Wij hebben het met sperzieboontjes en rijst gegeten. Maar met andere groente en bijv aardappeltjes kan het ook prima!
Ik wil Celes in ieder geval heel erg bedanken voor het delen haha. Ik heb werkelijk waar ervan gesmuld! Zonder overdrijven.
Ow Celes, ik heb het in eigen woorden overgetypt een keer, maak het is nog hetzelfde recept hoor!
Ingrediënten :
1 blikje cola
2 kipfilets
4 eetlepels zoete sojasaus
knoflookpoeder naar smaak
olie om in te bakken
maïzena
Bereiden :
1. Snij de kip in stukjes.
2. Doe wat olie in de pan en voeg meteen de kip en de sojasaus toe. Snij onderstukken een ui in halve ringen.
3. Voeg na een tijdje bakken ook de knoflookpoeder toe en wat peper en zout en bak ook de uien even mee.
4. Als de saus een beetje bubbelt voeg je het blikje cola toe. Zorg dat het vuur niet te hoog staat.
5. Laat de kip een tijdje sudderen.
6. Als er nog teveel vocht is dan kun je een klein beetje maïzena toevoegen (10 gram op 2 eetlepels water) tot je een goede dikke saus hebt.
Wij hebben het met sperzieboontjes en rijst gegeten. Maar met andere groente en bijv aardappeltjes kan het ook prima!
A mothers treasure are het childeren!
-
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 18-05-2015 21:48
-
- Site Admin
- Berichten: 1873
- Lid geworden op: 18-05-2015 15:12
Wij gewone sperzieboontjes Celes. Wel gekookt met zout uiteraard. Maar verder niks.
Ja is het ook Spin!
Het deed mij denken aan vroeger. Het sausje over de kip bedoel ik dan. Er is een bepaald recept wat mijn oma altijd maakte. Totaal iets anders en ook niet met kip, maar de smaak kwam aardig in de buurt. Kreeg er even een heel prettig gevoel bij. Ik was weer even jong.
Het is echt heel lekker!
Ja is het ook Spin!
Het deed mij denken aan vroeger. Het sausje over de kip bedoel ik dan. Er is een bepaald recept wat mijn oma altijd maakte. Totaal iets anders en ook niet met kip, maar de smaak kwam aardig in de buurt. Kreeg er even een heel prettig gevoel bij. Ik was weer even jong.
Het is echt heel lekker!
A mothers treasure are het childeren!
-
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 18-05-2015 21:48